Automotie

Wat
Prototyping
Met
Openframeworks
Jaar
2017

Voor dit project was de enige eis: maak een interactief ontwerp met als thema ‘drinken’. Automotie is een drinkautomaat die de illusie geeft dat hij emoties heeft. Om zo de drinkervaring te verbeteren. Dit project diende als een proof of concept voor wat haalbaar is over een aantal jaar.

De automaat bevat een smiley die dient als visuele houvast. Ik koos voor een smiley om zo uncanny valley te voorkomen. Deze smiley geeft aan hoe de automaat zich 'voelt' op dat moment. Ook laat de smiley zien dat de automaat praat.

Prototype
Alle emoties

Om mijn concept te testen heb ik een prototype gemaakt. Deze bevat een scherm en wordt over een bestaand automaat geplaatst. Een persoon in een apart kamertje doet alsof hij de automaat is, volgt een script en bestuurt in feite de AI van de automaat.

Tijdens de playtest was Automotie in staat om aan meerdere mensen drinken te verkopen die anders niks zouden hebben gekocht. Uit deze playtest werd ook duidelijk hoe ik kan voorkomen dat Automotie als irritant gezien wordt.

Het prototype
Prototype
Stem achter het prototype

Uiteindelijk heb ik twee onepage design documents gemaakt, één voor de ideale uitgewerkte versie en één voor het prototype en een customerjourney om de interactie van het publiek met Automotie te beschrijven.

Customer Journey
Onepage design document ideale versie
Onepage design document prototype versie

Het prototype is gemaakt in Openframeworks met C++. Het kan herkennen of iemand langs loopt, of iemand voor de automaat staat en of iemand praat tegen de automaat. Dit laat al een deel zien van hoe een mogelijke uitgewerkte versie zou kunnen werken.

contact

Jelle Hoogenberg

06 36588711

hoogenberg.jelle@gmail.com