KarmApp

Wat
Interaction design
Met
Illustrator
Jaar
2016

Voor KarmApp moesten we in twee weken een concept bedenken dat de ethische grens opzoekt. Ons ontwerp is een platform waarop gebruikers elkaar kunnen helpen en hulp vragen. Als een gebruiker iemand helpt wordt diegene beloond met KarmaCredits, de betaaleenheid van het platform. Met deze credits kunnen dingen gekocht worden, dit varieert van een kopje koffie tot een verzekering.

Gebruikers hebben ook een KarmaRank. Deze rank gaat omhoog naarmate ze meer mensen helpen. Wij zochten echt de grens op door te stellen dat als je KarmaRank hoger is je een beter mens bent. Mensen met een hogere rank hebben privileges die mensen met een lagere niet hebben.

KarmApp op een telefoon

Met dit project was het doel om je concept duidelijk te maken door middel van een trailer. We besloten de interface voor KarmApp te ontwerpen en te gebruiken als mockups voor in de trailer. Dit geeft je een goed idee van hoe KarmApp eruit zou kunnen komen te zien.

Ik heb de stijl van KarmApp ontworpen en ben begonnen met het logo. Het logo is geïnspireerd door de eindeloze knoop, een symbool voor karma. Ook zijn er twee handen die elkaar helpen te zien of een hartje, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt. Er is gekozen voor de kleur groen omdat deze kleur voor geluk staat.

KarmApp schermen
Logo ontwerp
Typografie en vorm

Voor de trailer hebben we eerst twee iteraties aan storyboards gemaakt. We leggen het principe van KarmApp uit door een meisje te volgen die KarmApp gebruikt in haar dagelijks leven.

Storyboard

Het editen en filmen was voor mij heel leerzaam, aangezien ik dit nog nooit eerder had gedaan. Ik was ook verantwoordelijk voor de interface in de trailer en de animatie daarvan. We hebben gebruik gemaakt van green screen op mobieltjes en daar heb ik de interface met een animatie in After Effects overheen geplakt. Dit was de eerste keer dat ik zoiets ingewikkelds heb gedaan in After Effects en het was dus erg leerzaam.

Interface tracking

contact

Jelle Hoogenberg

06 36588711

hoogenberg.jelle@gmail.com