OrdAR

Wat
Interaction design
Met
After Effects
Jaar
2018

OrdAR is een interactieve ervaring waarmee gebruikers hun eigen geweldige cocktails kunnen samenstellen. OrdAR lokt het speelse en creatieve uit in mensen en zorgt voor een gezellige en spannende avond.

Gebruikers stellen een cocktail samen op een interface die op een spiegel geprojecteerd wordt. Hierdoor kunnen gebruikers elkaar zien. Door middel van handbewegingen wordt de interface bestuurd.

Handbewegingen
Logo
Interface

Voordat we OrdAR hadden gebouwd hebben we eerst meerdere iteraties en paper prototypes gemaakt om te testen.

We hebben ons heel erg gefocust op het sociale aspect van OrdAR. We willen dat OrdAR het onderwerp aan tafel wordt en mensen zich met elkaars drankjes bemoeien. Daarom stelt één persoon per keer zijn of haar cocktail samen.

Paper prototypes
Presentatie

Om te laten zien hoe we een ideale versie eruit zou zien hebben we een trailer en storyboards gemaakt. Dit was voor mij echt een flinke uitdaging. De interface animeren en op de spiegel krijgen in After Effects terwijl er handen overheen bewegen was een behoorlijke klus.

Storyboards

Ons prototype bevatte alle functionaliteit die nodig is om het concept duidelijk te maken. We hebben meerdere mensen het prototype laten gebruiken. De reacties hierop waren zeer positief.

One page design document

contact

Jelle Hoogenberg

06 36588711

hoogenberg.jelle@gmail.com