Sweet Home

Wat
UX/UI Design
Met
Adobe Xd
Jaar
2017

Sweet Home is een interface voor een smarthome. De opdracht was om een interface voor een smarthome met daarin een digitale assistent te maken. Er moest een interface voor een app en een console aan de muur komen.

De interface is erg neutraal qua uiterlijk omdat het moet passen binnen zoveel mogelijk soorten huizen en gezinnen. Apparaten worden onderverdeeld per kamer, en dus niet in één grote lijst weergegeven, om overzicht te houden.

Home scherm
Licht scherm
Ivy assistent scherm
Kamer scherm

H

Kleuren worden gebruikt om dingen te labelen om ze zo snel te kunnen herkennen. Zo zijn de klimaat opties blauw en lampen geel. Als een lamp op 50% helderheid staat is de kleur label van die lamp transparanter.

Kleur
Vorm
Typografie

Ik begon het ontwerp door een lijst van eisen te maken voor de interface. Daarna maakte ik een aantal personas om te helpen met ontwerpkeuzes. Een simpele flowchart volgde daarna. Op basis van al deze dingen begon ik met het tekenen van wireframes en maakte ik een paper prototype.

Paper prototype, flowchart en persona

Nadat het paper prototype goed werkte, maakte ik een uitgewerkte versie. Toen ik de meeste schermen af had, heb ik ze nogmaals getest in Adobe Experience Design en aanpassingen gemaakt.

De interface voor de console is zo gemaakt dat hij heel erg lijkt op de app. Hij bevat alleen opties die relevant zijn voor de kamer waarin hij hangt.

Scherm console

contact

Jelle Hoogenberg

06 36588711

hoogenberg.jelle@gmail.com